måndag 15 februari 2010



I går hände det! Vi började renovera skafferiet! Det har jag tänkt på och pratat om precis hur länge som helst, men det har bara inte blivit av. Till och med jag har motvilligt insett att det kanske har funnits mer viktiga saker att hugga tag i innan skafferiet dök upp på prioriteringslistan ;). Men igår satte vi alltså bara plötsligt igång. Lustigt hur det bara blir ibland. Man bara börjar och väldigt snart är det försent att sluta. No return liksom.

Vårt skafferi är ett gammalt vanligt hederligt underbart pärlspontsskafferi från husets början. Fast under årens lopp hade det blivit avdelat med vägg i mitten och med en dörr till så det även var ett städskåp. Otroligt praktiskt inser vi nu när vi hela tiden snubblar på dammsugaren som just nu står i hallen i brist på bättre placering... Men vad gör man inte för att få tillbaks den gammeldagsa känslan... :)

Tanken är ju att slipa trägolvet och måla vitt överallt och sätta upp fina hyllor där vi kan förvara tjusiga glasburkar med mjöl, sylt och allt annat man förvarar i skafferiet. Lite lantligt/franskt/new england sådär. Jag lovar att återkomma och visa bilder. Fast det kommer nog ta ett tag innan det blir klart, det får ta den tid det tar.

Har du märkt att ljuset är tillbaks?!
Kram L :)

Inga kommentarer: